Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

28.03.2014

Teritorialni polk 1. brigade na široko odprl vojaška vrata na Ajševici

V petek, 28. marca, je bilo v Vojaškem objektu Ajševica še posebej zanimivo. Teritorialni polk 1. brigade (TERP/1. BR), ki je tam nastanjen, je namreč na stežaj odprl vojaška vrata.

V vojaškem objektu je potekal vpis vojaških obveznikov v vojaško evidenco občin Renče - Vogrsko in Šempeter - Vrtojba, s predstavitvijo posameznih poklicev pa so bile predstavljene tudi možnosti zaposlitve v Slovenski vojski. Veliko zanimanja obiskovalcev so bile deležne oborožitev in oprema 1. brigade, Logistične brigade in 15. polka vojaškega letalstva Slovenske vojske ter predstavljene zmogljivosti Slovenske vojske za sodelovanje v sistemu zaščite in reševanja.

Prijetno s koristnim so dan na Primorskem izkoristili predstavniki Slovenske vojske – načelnik generalštaba generalmajor Dobran Božič, načelnik štaba generalštaba brigadir David Humar, poveljnik 1. brigade brigadir Miha Škerbinc ter poveljnik Teritorialnega polka 1. brigade in Vojaškega objekta Ajševica polkovnik Cveto Kravanja – na delovnem srečanju s predstavniki 16 občin zahodnega dela Slovenije, tj. občin v domicilu 1. brigade Slovenske vojske.

Poseben pečat dnevu odprtih vrat na Ajševici je dala slovesnost, ki jo je ob 23. obletnici izvedbe mobilizacijsko-taktične vaje Premik '91 organiziralo Območno združenje Zveze veteranov vojne za Slovenijo Veteran Nova Gorica. Uvodni nagovor ob spominu na vajo, na kateri »smo Slovenci vedeli, kaj je to država, še predno smo jo imeli, da smo Slovenci dobro vedeli, da je bila slovenska vojska oz. takratna Teritorialna obramba pomemben del te države in da je Slovenska vojska del narodove moči,« je imel poveljnik 1. brigade brigadir Miha Škerbinc, goste je s kratkim orisom vaje pozdravil polkovnik v pokoju Srečko Lisjak, slavnostni govornik pa je bil načelnik generalštaba generalmajor Dobran Božič.

Foto: Robert Cotič