Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

06.09.2017

Tekmovanje oddelkov Logistične brigade z mednarodno udeležbo

V ponedeljek, 4., in torek, 5. septembra, je na širšem območju Vojašnice Petra Petriča v Kranju potekalo tekmovanje oddelkov Logistične brigade z mednarodno udeležbo.

Izurjenost oddelkov lahko preverjamo na različne načine. Ena izmed možnosti je izvedba dobro načrtovanega tekmovanja, na katerem oddelke postavimo pred psihofizično oviro. Oddelki morajo pri njenem premagovanju pokazati svojo psihofizično pripravljenost in usposobljenost v splošnih in temeljnih vojaških veščinah, poveljujoči pa tudi obvladovanje voditeljskih veščin.

Tekmovanja se je udeležilo šest oddelkov, trije iz Logistične brigade, ter oddelki logističnih brigad hrvaške, madžarske in češke vojske. Na trasi, katere dolžina je znašala dobrih 19 kilometrov, je bilo sedem delovnih in sedem kontrolnih točk. Na delovnih točkah so morali tekmovalci oskrbeti ranjenega soborca, premagati pehotne ovire, izmeriti azimut in razdaljo, vreči ročno bombo, vzpostaviti in preveriti zvezo s TOC, prečkati vodno oviro po vrvi ter opraviti oddelčno streljanje (slednje so opravili že v ponedeljek na strelišču Mačkovec). Največ vzdržljivosti, moči, iznajdljivosti in timskega duha je tokrat pokazal oddelek Logistične agencije armade Češke republike. Na 2. mestu so tekmovanje končali pripadniki Vojaške zdravstvene enote, medtem ko so bili na 3. mestu pripadniki Poveljstva za podporo hrvaških oboroženih sil.

Rezultati tekmovanja oddelkov LOG BR z mednarodno udeležbo:
 
1. LA (Češ)
2. Vojaška zdravstvena enota
3. ZzP (Hrv)
4. 670. logistični polk
5. 157. logistični polk
6. LOGCEN (Mad)

Fotografije: višji vojaški uslužbenec XI. razreda Rajko Petek, OOJ