Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

10.05.2016

Tanki Slovenske vojske na tankovskem tekmovanju v Nemčiji

Med 10. in 12. majem bo na poligonu ameriške vojske v nemškem Grafenwoehrju v organizaciji ameriških in nemških oboroženih sil potekalo tankovsko tekmovanje, na katerem bodo sodelovale zavezniške oborožene sile sedmih držav.

Poleg pripadnikov 45. centra goseničnih bojnih vozil, ki bodo na tekmovanju sodelovali s tremi tanki, bodo tekmovali tudi pripadniki oboroženih sil Češke republike, Danske, Nemčije, Italije, Poljske in Združenih držav Amerike. Priprave za nastop na tekmovanju potekajo že dlje časa. V petek, 6. maja, se je na pot v Nemčijo podalo še 16 pripadnikov 45. centra goseničnih bojnih vozil in Slovenske vojske (12 tankistov in štirje pripadniki za podporo).

Tankovska preizkušnja Močna Evropa (Strong Europe Tank Challenge) bo potekala v Združenem večnacionalnem centru za usposabljanje (JMTC – Joint Multinational Training Command) v Grafenwoehrju. Na tekmovanju bodo ocenjevali delovanje v operacijah napada in obrambe, identifikacijo vozila, orientacijo in številne druge naloge. Zadnji dan tekmovanja si bodo tekmovanje v živo ogledali vabljeni pripadniki gostujočih držav. 

Fotografije: nižji vojaški uslužbenec V. razreda Ali Ulaga (157. LOGP) in pripadniki 45. CGBV

 

Zadnje informacije poveljujočega ...

... pred odhodom konvoja na tekmovanje v Nemčijo.

Slovenska vojska ...

... bo na tekmovanju ...

... nastopila s tremi tanki.