Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

03.03.2017

Svetovalci za zaposlovanje v Vojašnici Edvarda Peperka

V četrtek, 2. marca, je 43 svetovalk in svetovalcev za zaposlovanje z Zavoda za zaposlovanje Republike Slovenije iz območnih enot Celje, Koper, Ljubljana, Novo mesto in Trbovlje v sodelovanju z Upravo za obrambo Ljubljana obiskalo Vojašnico Edvarda Peperka.

Med obiskom so jim predstavili obveznosti in možnosti, ki jih imajo pripadniki Slovenske vojske na področju fizične pripravljenosti. Predstavniki Vojaške zdravstvene enote iz čete Zahod so jim razložili svojo vlogo in naloge ter pokazali sanitetnega Valuka. Ogled so nadaljevali v prostorih Enote za protokol, kjer so spoznali njihovo uniformo in naloge. Predstavnik Vojaškega vikariata jih je seznanil z duhovno oskrbo v Slovenski vojski, polkovni podčastnik 10. pehotnega polka pa z možnostjo usposabljanj in izobraževanj ter s tem povezane karierne poti. Ob koncu jih je nagovoril še poveljnik 1. brigade brigadir Roman Urbanč in jih spodbudil k pozitivnemu pristopu pri iskanju mladih fantov ter deklet, ki bi jih zanimalo delo v Slovenski vojski.

Predstavniki Zavoda za zaposlovanje so tako neposredno spoznali vojaški poklic, si ogledali delovne prostore in tudi sami doživeli delovnik v vojašnici. Z novo izkušnjo in poglobljenim poznavanjem vojaškega življenja bodo tako še bolje sodelovali z iskalci zaposlitve ter ustrezne napotili tudi do Slovenske vojske.

Fotografije: arhiv 1. brigade Slovenske vojske