Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

10.06.2010

Srečanje upokojencev in upokojenk Ministrstva za obrambo na Jasi v Dolenjskih Toplicah

Včeraj, 9. junija, je na Jasi v Dolenjskih Toplicah potekalo letno srečanje upokojencev Ministrstva za obrambo, ki sta se ga udeležila tudi ministrica za obrambo dr. Ljubica Jelušič in načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor mag. Alojz Šteiner. Tokratno srečanje, ki postaja že tradicionalno, je organizirala sekcija Društva upokojencev Ministrstva za obrambo, ki deluje na Dolenjskem in v Beli krajini. Srečanja se je udeležilo okrog 300 ljudi, na prireditvi so sodelovali tudi učenci osnovne šole v Dolenjskih Toplicah.

Ministrica za obrambo dr. Ljubica Jelušič se je zbranim upokojencem in upokojenkam zahvalila za njihov prispevek pri izgradnji obrambnega sistema ter spomnila na vse tiste, ki se zaradi starosti ali bolezni srečanja niso mogli udeležiti. Ministrica se je zahvalila društvu v celoti in posameznim sekcijam za celostno skrb za svoje člane ter za sodelovanje v predupokojitvenih seminarjih, ki so organizirani za skorajšnje upokojence in upokojenke Ministrstva za obrambo in Slovenske vojske. Izpostavila je tudi delo številnih prostovoljcev društva, ki delujejo v posebnih oblikah samopomoči in tako izkazujejo svojo veliko solidarnost. Upokojence in upokojenke Ministrstva za obrambo je še pozvala k skrbi za prenos spominov in izkušenj, vrednot domoljubja in optimističnega gledanja na prihodnost mladi generaciji.

Generalmajor mag. Alojz Šteiner je pohvalil delovanje Društva upokojencev Ministrstva za obrambo ter izpostavil pomen tovrstnih srečanj za ohranjanje prijateljstva in tovarištva. Primer njihovega delovanja je izpostavil kot odličen model celostne skrbi za pripadnike in udeležencem zaželel uspešno delo tudi v prihodnje.

Zbrane upokojence in upokojenke je nagovoril tudi predsednik Društva upokojencev Ministrstva za obrambo Anton Donko.

V okviru srečanja je pri spomeniku v Bazi 20 potekala tudi krajša slovesnost s polaganjem vencev.

Foto: desetnik Emil Jalovec, GŠSV

Flash is required!

Ministrica za obrambo dr. Ljubica Jelušič


Flash is required!

Načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor mag. Alojz Šteiner