Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

31.07.2009

Srečanje slovenskih in italijanskih izvidnikov v Libanonu

V torek, 28. julija, je v slovenskem delu vojaške baze Združenih narodov Shama v južnem Libanonu potekalo srečanje pripadnikov izvidniških enot Slovenske in italijanske vojske. Poveljnik šestega slovenskega kontingenta v UNIFIL podpolkovnik Jani Topolovec je predstavil naloge in sestavo kontingenta ter poudaril pomembnost druženja na tej ravni, saj izvidniški enoti opravljata enake naloge na skupnem območju delovanja v zahodnem sektorju južnega Libanona.
Prav tako so se italijanski izvidniki seznanili z razmerami, v katerih delajo in živijo pripadniki slovenskega izvidniškega oddelka, pokazali pa so jim tudi vozila, opremo in oborožitev. Italijanske izvidnike so najbolj zanimali posebna izvidniška oprema, nova slovenska puška in način izvajanja taktičnih postopkov slovenskih izvidnikov. Poveljnika izvidniških oddelkov sta si izmenjala tudi izkušnje glede priprav na nalogo ter izvedbo izvidovanja in opazovanja.
Poveljnik italijanske izvidniške enote se je slovenskemu kontingentu zahvalil za gostoljubnost in ga povabil na povratni obisk.