Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

02.11.2009

Sprememba začetka uradnega odprtja sestanka Odbora direktorjev Mednarodnega sveta za vojaški šport

Obveščamo vas, da bo začetek uradnega odprtja sestanka Odbora direktorjev Mednarodnega sveta za vojaški šport (CISM) na Brdu pri Kranju jutri, 3. novembra, ob 10. uri in ne ob 12. uri, kot je bilo v uradnem vabilu objavljeno.

Po odprtju, ob 11. uri, sledi novinarska konferenca, kar ostaja nespremenjeno. Za spremembo se opravičujemo.

Vabilo se torej pravilno glasi:

Vabilo na uradno odprtje sestanka Odbora direktorjev Mednarodnega sveta za vojaški šport in novinarsko konferenco

Vabimo vas na uradno odprtje sestanka Odbora direktorjev CISM, ki bo v torek, 3. novembra, ob 10. uri na Brdu pri Kranju. Med povabljenimi uglednimi gosti bodo tudi slovenski vrhunski športniki, pripadniki in pripadnice Slovenske vojske.

Po uradnem odprtju sestanka vas vabimo na novinarsko konferenco, ki bo ob 11. uri. Na konferenci bodo predsednik organizacijskega odbora sestanka Odbora direktorjev Mednarodnega sveta za vojaški šport (Conseil International du Sport Militaire – CISM) brigadir Milan Obreza in predsednik Odbora direktorjev CISM generalmajor dr. Gianni Gola s podpredsednikom kapitanom Bengtom Nylandrom ter generalnim sekretarjem CISM polkovnikom Alexandrom Morisodom predstavili osnovne dejavnosti CISM in namen tokratnega sestanka Odbora direktorjev CISM, ki bo prvič v organizaciji Slovenske vojske potekal v Sloveniji.

CISM je bil ustanovljen 18. februarja 1948 in je eno izmed največjih mednarodnih združenj ter za Mednarodnim olimpijskim komitejem največja svetovna večšportna organizacija. Združuje nacionalne delegacije iz 131 držav, med katerimi je od leta 1992 polnopravna članica tudi Slovenska vojska. Odbor direktorjev je izvršilno telo CISM. Sestavljajo ga predsednik generalmajor dr. Gianni Gola iz Italije in štirje kontinentalni podpredsedniki iz Evrope, Azije, Afrike in Amerike ter še 14 predstavnikov držav s štirih celin.

Na svetovnih vojaških prvenstvih, ki jih organizira CISM, Slovenska vojska sodeluje z 12 reprezentancami, pripadnice in pripadniki Slovenske vojske pa so do zdaj skupno osvojili že 121 kolajn, od tega 56 zlatih, 38 srebrnih in 27 bronastih.
Predstavnike medijev vabimo, da se pred Kongresnim centrom na Brdu pri Kranju zberejo ob 9.50.
Vljudno vabljeni!


Dodatne informacije: Primož Hodak, mobilni telefon 051 663 285