Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

08.11.2019

Sprejem vojaških športnikov po vrnitvi s sedmih svetovnih vojaških iger v kitajskem Wuhanu

Načelnica Generalštaba Slovenske vojske generalmajorka Alenka Ermenc je v petek, 8. novembra, v Ljubljani sprejela reprezentanco Slovenske vojske, ki je med 15. in 29. oktobrom, tekmovala na 7. svetovnih vojaških igrah v Wuhanu na Kitajskem. Športnice in športniki so na igrah dosegli izjemne rezultate in osvojili osem medalj: zlato sta osvojili Maja Mihalinec v teku na 200 metrov in judoistka Klara Apotekar; srebrno medaljo so osvojile judoistka Ana Velenšek, Maruša Mišmaš v teku na 3000 metrov, Špela Perše v daljinskem plavanju in Tjaša Oder v plavanju na 1500 metrov, bronasti medalji so osvojili Tina Mrak in Veronika Macarol v jadranju ter Robert Markoja v strelstvu. Po osvojenem številu medalj si je Slovenija delila izjemno 17. mesto med 109 državami udeleženkami.

Načelnica Generalštaba SV je v svojem nagovoru poudarila, da so vsi v Slovenski vojski ponosni na njihove izjemne rezultate. Zaveda se, da sta poklic vojaka in šport tesno povezana. Zato se zavezuje, da se bo še naprej trudila zagotavljati pogoje za njihovo športno pripravljenost, še posebej na prihajajoče olimpijske igre na Japonskem. Zaključila je z mislijo, da je ponosna na celotno ekipo, na njihov trud, strumnost in odločnost. Le tako namreč, po njenem mnenju, želje postanejo uspeh.

Svetovne vojaške igre so največje vojaško športno tekmovanje, ki se odvija vsaka štiri leta. Na igrah so bila organizirana tekmovanja v 28 športnih panogah, pripadniki Slovenske vojske so tekmovali v devetih: padalstvo, strelstvo, judo, atletika, orientacija, jadranje, triatlon, plavanje, kolesarstvo. Na igrah je skupaj sodelovalo 9200 udeležencev, reprezentanca Slovenske vojske je štela 44 članov (športnikov, trenerjev in strokovnega vodstva delegacije).