Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

01.02.2012

Sprejem taekwondistov v Mariboru

V ponedeljek, 30. januarja, zvečer sta bila v prostorih športnega centra Red power v Mariboru novinarska konferenca in sprejem slovenske taekwondo reprezentance. Kar trem njenim članom in članicam se je namreč pretekli konec tedna uspelo uvrstiti na letošnje olimpijske igre v Londonu. Poleg Ivana Trajkoviča in Franke Anić si je vozovnico za London priborila tudi pripadnica Športne enote Slovenske vojske Nuša Rajher.
"Zelo sem vesela, da mi je uspelo to, za kar sem garala vso svojo kariero. Zahvalila bi se vsem, ki so mi kakorkoli pomagali do uvrstitve na olimpijske igre, ki so cilj vsakega športnika. Trdo smo delali in to je zdaj poplačano. Vsekakor gre velika zahvala tudi Slovenski vojski, ki mi z zaposlitvijo v Športni enoti omogoča, da lahko živim svoje sanje," je na sprejemu dejala Nuša Rajher.
Čestitke poveljnika Poveljstva za doktrino, razvoj, izobraževanje in usposabljanje brigadirja mag. Bojana Pograjca je Rajherjevi ob njenem izjemnem uspehu prenesel poveljnik Športne enote Slovenske vojske stotnik Igor Stergar. Brigadir Pograjc je namreč na nedavnih 5. svetovnih vojaških igrah v Rio de Janeiru opravljal funkcijo predsednika za taekwondo Sveta za mednarodni vojaški šport (CISM).
 
Foto: Arhiv ŠPE SV