Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

26.07.2011

Športnike Slovenske vojske na letališču sprejel general Šteiner

Danes, 26. julija, je na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana potekal sprejem članov športnih reprezentanc Slovenske vojske s 5. svetovnih vojaških iger. Igre, ki se jih je udeležilo več kot 6000 vojaških športnikov in športnic iz 110 držav, so potekale od 16. do 24. julija v brazilskem Rio de Janeiru. Pripadniki Slovenske vojske so se iger udeležili s 27 predstavniki, od tega z 18 tekmovalci, mednarodnima sodnikoma, štirimi trenerji, vodjem nacionalne delegacije CISM ter vodjem in namestnikom potujoče vojaške delegacije. Člane športne delegacije je sprejel načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor mag. Alojz Šteiner s sodelavci.
»Veseli me, da ste prišli nazaj in da ste prišli tako bogato opremljeni z medaljami. Zelo redko se zgodi, da v katerem koli športu, športni disciplini, športni ekipi ali delegaciji, ki predstavlja državo, pride nazaj toliko ljudi s toliko medaljami. Veseli me, da ste se držali dogovora, ki smo ga dorekli pred odhodom, da ste s športnim bojem, tekmovanjem dosegli rezultate, ki ste jih želeli, in da ste se vrnili z devetimi medaljami. Če bi znali šteti malo drugače, bi lahko rekli celo s trinajstimi. Redko kdaj se zgodi, da vsak drugi tekmovalec, razen v ekipnih športih, prinese oziroma se vrne v domovino z medaljo. Čestitam! Na ta način ste pokazali, da je Slovenska vojska majhna, toda na športnem področju prava svetovna velesila,« je v svojem uvodnem nagovoru povedal generalmajor mag. Alojz Šteiner in ob koncu dodal, da nas veseli, da so športniki ponovno doma. »Moram reči, da smo do petka šteli … Kaj, pet jih imamo? Potem smo v ponedeljek izvedeli, da jih imamo devet. Ponosen sem na vas. Hvala lepa!«
Slovenska vojska je na svetovnih igrah sodelovala s šestimi reprezentancami, in sicer z reprezentanco borilnih veščin, atletsko reprezentanco, orientacijsko reprezentanco, padalsko reprezentanco in peterobojsko strelsko reprezentanco. Reprezentance Slovenske vojske so dosegle devet kolajn. Zlato je dobila Urška Žolnir, srebrno Raša Sraka in strelci ekipno, bronasto Robert Markoja v strelstvu, Lucija Polavder v judu, Nuša Rajher v taekwondoju, Borut Erjavec v padalstvu, ekipa padalcev in Matija Kranjc v metu kopja.
 

Foto: Boštjan Pogorevc, GŠSV

Dosežki športnikov (PDF)

Flash is required!

Načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor mag. Alojz Šteiner


Flash is required!

Poveljnik Poveljstva za doktrino, razvoj, izobraževanje in usposabljanje brigadir mag. Bojan Pograjc


Flash is required!

Poveljnik Poveljstva za podporo polkovnik Vilibald Polšak


Flash is required!

Rajmond Debevec