Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

28.11.2011

Sporočilo predstavnikom medijev o organizaciji obiska pripadnic in pripadnikov 24. kontingenta Slovenske vojske v silah Kfor na Kosovu

 

V Slovenski vojski 26. decembra načrtujemo obisk pri pripadnicah in pripadnikih 24. kontingenta Slovenske vojske v silah Kfor na Kosovu. Ob tej priložnosti vas vabimo, da se nam pridružite. Pripadnice in pripadniki kontingenta vas bodo na Kosovu seznanili z življenjem in delom v mednarodnem okolju, prav tako pa boste opravljanje njihovih nalog lahko spremljali tudi na terenu.

Pot na Kosovo bo organizirana predvidoma s helikopterjem Slovenske vojske z odhodom v zgodnjih jutranjih urah in vrnitvijo isti dan zvečer. Število mest na zračnem plovilu je omejeno, zato vas v primeru interesa za udeležbo prosimo za akreditacijo. Če bo veliko prijavljenih, bomo v Slovenski vojski izbrali ustrezno število predstavnikov elektronskih in tiskanih medijev.

Predviden program obiska:

  • dopoldan prihod v vojaško bazo v Peći ter obisk pripadnic in pripadnikov na terenu,
  • popoldan spremljanje slovesnosti ob državnem prazniku, obisk pripadnic in pripadnikov na terenu,
  • predvidoma ob 17. uri odhod iz baze v domovino.

Zaradi organizacije obiska vas prosimo, da prijavo posredujete po elektronski pošti na naslov barbara.hanzic(at)mors.si najpozneje do torka, 29. novembra, do 15. ure. V prijavi navedite ime in priimek novinarja, snemalca in/ali fotografa, datum in kraj rojstva, številko potnega lista, veljavnost potnega lista ter medijsko hišo, ki jo predstavljate.

Vabljeni!

Več informacij: Simon Korez, telefonska številka: 031 330 951.