Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

29.05.2017

Sončen dan odprtih vrat na Vrhniki

V soboto, 27. maja, je bil v Vojašnici Ivana Cankarja na Vrhniki dan odprtih vrat. Obiskovalci so si lahko med 9. do 15. uro ogledali statične in dinamične predstavitve vojaške opreme ter oborožitve.

Največ zanimanja je bilo za vožnjo z vojaškimi vozili Valuk in Hummer. Obiskovalci so se lahko pomerili v streljanju na simulatorju protioklepnega orožja ter v lokostrelstvu. Enota za protokol je pripravila program z gardisti in Orkestrom Slovenske vojske. Center za združeno usposabljanje je predstavil opremo simulacijskega sistema za taktično delovanje, specializirana enota vojaške policije pa opremo bojne skupine PEST in bombnih tehnikov ter njihova specialna vozila. Enota za komunikacijske in informacijske sisteme je predstavila svoja najsodobnejša sredstva ter opremo bojevnika 21. stoletja. Opremo in delovanje je predstavila tudi Gasilska zveza Vrhnika.

Za najmlajše so bile pripravljene otroške delavnice, kuharska reprezentanca pa je obiskovalcem prikazala pripravo hrane na prostem, ki je vključevala palačinke, burgerje in seveda nista manjkala pasulj in bograč.