Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

04.06.2019

Šola za kontrolorje združenih ognjev Slovenske vojske z novim taktičnim simulatorjem

V nedeljo,  2. junija, je bila  v šoli kontrolorjev združenih ognjev (AGOS) Slovenske vojske v Cerkljah ob Krki slovesnost ob uradnem odprtju novega taktičnega simulatorja. Govornika na slovesnosti sta bila namestnik poveljnika sil Slovenske vojske brigadir Franc Koračin in odpravnik poslov veleposlaništva Združenih držav Amerike v Ljubljani Gautam Rana.

Brigadir Koračin je v svojem nastopu poudaril napredek, ki ga je Slovenska vojska dosegla na področju delovanja in usposabljanja kontrolorjev združenih ognjev (JTAC) ter se zahvalil Združenim državam  za vso podporo pri delovanju regionalne šole. Gospod Rana je izpostavil prispevek regionalne šole AGOS pri izgradnji zmogljivosti JTAC v regiji in potrdil nadaljnjo krepitev sodelovanja med obema državama na področju usposabljanja kontrolorjev združenih ognjev.

Šola AGOS sedaj uporablja taktični simulator, nabavljen s finančno donacijo vlade ZDA v višini 1,1 mlijona ameriških dolarjev. Novi JTAC simulator že služi med vojaško vajo Jadranski udar kot ena od lokacij izvajanja vaje.

Fotografije: poddesetnik Damjan Vodenik