Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

25.01.2016

Sodelovanje med Slovensko vojsko in Policijo za izboljšanje delovanja in racionalnejšo rabo virov

Načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor dr. Andrej Osterman in generalni direktor Policije Marjan Fank sta v ponedeljek, 25. januarja, na generalštabu podpisala načrt sodelovanja med Policijo in Slovensko vojsko za leto 2016. Glavna cilja sodelovanja sta izboljšanje delovanja in racionalnejša raba virov.

Načrt obsega 57 aktivnosti s področij izobraževanja, skupnega usposabljanja in sodelovanja med obema organizacijama. Med drugim je načrtovano usposabljanje vojaških policistov o pogajalskih veščinah in dodatno usposabljanje o kriminalistični tehniki, policistov o gorništvu, in sicer v gorskem polku Slovenske vojske, ter skupno usposabljanje s področja specialne taktike. Načrtovane so tudi souporaba vadbene infrastrukture, logistična podpora in druge aktivnosti.

Ta način sodelovanja, ki je zdaj že utečen, prispeva tudi k racionalnejši rabi posameznih materialno-tehničnih sredstev in znanja na različnih področjih. Podpisnika sta mnenja, da so izmenjave znanja in izkušenj strokovnjakov vedno dobrodošle, takšni dogodki pa še dodatno izboljšujejo že zdaj odlično sodelovanje med obema ustanovama.

Fotografije: Daniel Mlakar, Generalštab Slovenske vojske