Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

29.03.2010

Smučišču Viševnik na Pokljuki tretje mesto v akciji Naj smučišče 2009/10

V petek, 26. marca, je v Kranjski Gori potekala sklepna slovesnost akcije Naj smučišče 2009/10. Med smučišči je bilo v konkurenci za najvišja mesta med manjšimi slovenskimi smučarskimi centri tudi letos smučišče Slovenske vojske Viševnik na Pokljuki.

Tako kot običajno so priznanja in unikatne kristalne skulpture prejeli predstavniki najboljših slovenskih smučarskih centrov v treh kategorijah. Med njim je bil tudi stotnik Branko Ambrožič, poveljnik Enote vojaškega objekta na Pokljuki, ki je v kategoriji manjših smučarskih centrov prejel priznanje za doseženo tretje mesto. Tako kot že zadnja leta je tudi letos prvo mesto pripadlo smučišču Celjska koča, drugo pa je zasedlo smučišče Jakec Trije Kralji. V kategoriji srednjih velikih smučarskih centrov so smučarji in smučarke na prvo mesto postavili Kope pred Starim vrhom in Soriško planino, pri velikih smučarskih centrih pa je najbolj priljubljen Krvavec pred Cerknim in Kranjsko Goro.

V akciji, ki je potekala že osmo sezono zapored, so obiskovalci slovenskih smučarskih centrov prek radijskih postaj in spletnih portalov oddali več kot 20 tisoč glasov, te pa je prejelo kar 80 slovenskih smučišč.

S tem so pripadniki enote na Pokljuki poleg štirih priznanj za drugo mesto v svoje vitrine postavili še tretjega za tretje mesto in tako že z optimizmom zrejo v naslednjo sezono.