Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

10.11.2010

Slovesnost pred odhodom 9. slovenskega kontingenta v Libanon

Danes, 10. novembra, je v Vojašnici Ivana Cankarja na Vrhniki potekala slovesnost pred odhodom 14 pripadnikov Slovenske vojske na 6-mesečno mirovno misijo Združenih narodov UNIFIL v Libanonu, katere so se udeležili tudi njihovi svojci. Pripadniki bodo na misijo odšli konec meseca, njihovi predhodniki pa se bodo vrnili v prvi polovici decembra.

Pripadnike je nagovoril poveljnik sil Slovenske vojske brigadir Branimir Furlan, ki je med drugim izpostavil, da bo 9. slovenski kontingent, kot vsi dosedanji kontingenti, kljub svoji majhnosti prispeval pomemben delček v mozaiku nalog v podporo miru v Libanonu in njegovim prebivalcem ter verjame, da bo svoje naloge opravil profesionalno.

Po sklepu slovenske vlade pripadniki Slovenske vojske sodelujejo na mirovni misiji v Libanonu od decembra 2006. Njihova naloga je skladno z resolucijo Varnostnega sveta Združenih narodov 1701 izvajanje nadzora celotnega območja odgovornosti, vključno z nadzorom razmejitvene črte med Libanonom in Izraelom ter vseh vstopnih točk v območje južnega dela Libanona, pa tudi nudenje pomoči libanonski vojski pri reševanju morebitnih nestabilnih razmer.

Foto: PSSV