Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

06.09.2013

Slovesnost pred odhodom 20. slovenskega kontingenta v Afganistan

Slovesnost pred odhodom 20. slovenskega kontingenta v Afganistan
V Vojašnici Franca Uršiča v Novem mestu, je v četrtek, 5. septembra, potekala slovesnost pred odhodom pripadnikov 20. kontingenta Slovenske vojske na šestmesečno delovanje v mednarodno operacijo sil ISAF v Afganistan. Osrednji govornik na prireditvi je bil namestnik načelnika štaba za operacije, polkovnik Roman Urbanč.

Polkovnik Urbanč je v svojem govoru poudaril, da tudi tokrat na misijo pošiljamo uigrano, motivirano in usposobljeno moštvo, ki bo resno pristopilo k izvrševanju zadanih nalog, saj slovenski vojaki vztrajamo na visokih standardih, ki smo jih sami razvijali in uveljavili.

Ob tej priložnosti, je pripadnikom uspešno izvedbo nalog in srečno vrnitev k svojim najdražjim zaželel tudi poveljnik 72. Brigade, polkovnik Franc Koračin.

Kontingent, ki šteje 33 pripadnikov iz različnih enot Slovenske vojske in dva civilna strokovnjaka, bo naloge v Afganistanu prevzel konec septembra. Kontingent bo poleg svetovanja afganistanskemu inženirskemu bataljonu in svetovanja korpusnemu poveljstvu opravljal tudi svetovanje v policijskih enotah afganistanskih varnostnih sil in zagotavljal nacionalno logistično podporo ter deloval v sestavi poveljstev sil ISAF.