Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

20.04.2010

Slovesnost ob vrnitvi 12. kontingenta Slovenske vojske iz Afganistana

Danes, 20. aprila, je bila v Vojašnici Celje slovesnost ob vrnitvi 12. kontingenta Slovenske vojske iz mednarodne operacije ISAF iz Afganistana. Slovesnosti se je udeležil tudi načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor mag. Alojz Šteiner.

Zbrane je nagovoril namestnik načelnika Generalštaba Slovenske vojske brigadir Branimir Furlan in se ob tej priložnosti pripadnikom 12. kontingenta Slovenske vojske zahvalil za opravljeno delo ter dejal: »Slovenski vojaki so v Afganistanu dostojno predstavljali Slovensko vojsko in slovensko državo. Demonstracija profesionalnosti Slovenske vojske je pokazatelj, kdo smo in kako delujemo, je prikaz posebnosti vojaškega poklica, njegove zahtevnosti in tveganja. To je sporočilo nam in javnosti, kakšni smo, kakšna je naša vloga v družbi in kako podpiramo obveznosti države v mednarodni skupnosti.«

Naloge v Afganistanu je v začetku aprila prevzel 13. kontingent Slovenske vojske s 67 pripadniki in pripadnicami. Naslednjih šest mesecev bodo v Afganistanu opravljali naloge varovanja baze Arena ter mentoriranja pripadnikov afganistanske vojske, nekaj pripadnikov pa bo delovalo v poveljstvih ISAF v Kabulu in Heratu.

Foto: desetnik Luka Mitrovič

Flash is required!

Avtor: Borut Podgoršek, MORS