Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

01.06.2010

Slovesnost ob odprtju 44. srečanja Mednarodnega združenja vojaških gorskih šol in XXV. kongresa Mednarodne federacije vojaških gornikov

Danes, 1. junija, je v Vojašnici Bohinjska Bela potekala slovesnost ob odprtju 44. srečanja Mednarodnega združenja vojaških gorskih šol (International Association of Military Mountain Schools – IAMMS) in XXV. kongresa Mednarodne federacije vojaških gornikov (International Federation of Mountain Soldiers – IFMS), ki ju Slovenska vojska organizira skupaj z Združenjem vojaških gornikov Slovenije. Gre za prvo skupno srečanje dveh organizacij, katerih glavna naloga je delo na področju vojaškega gorništva.


Skupnega srečanja, ki bo do četrtka, 3. junija, potekalo na Bohinjski Beli, Bledu in v Poljčah, se udeležuje več kot 100 udeležencev iz 16 držav. Osrednja govornica na slovesnosti je bila ministrica za obrambo dr. Ljubica Jelušič, ki je udeležencem srečanja in kongresa zaželela uspešno delo ter poudarila pomen vojaškega gorništva pri izvajanju nalog v mednarodnih operacijah in misijah. Zbrane so nagovorili tudi generalni sekretar Mednarodne federacije vojaških gornikov brigadir mag. Bojan Pograjc, generalni sekretar Mednarodnega združenja vojaških gorskih šol polkovnik Franz Nager, poveljnik Gorske šole Slovenske vojske podpolkovnik Boštjan Blaznik in predsednik Združenja vojaških gornikov brigadir v pokoju Janez Kavar.
V okviru srečanja bo danes v Centru za bojno usposabljanje potekala okrogla miza na temo bojevanje v gorskem svetu.


Več informacij: Fedja Vraničar, mobilni telefon 051 641 089

Foto: Vili Vogelnik

Flash is required!

Govor ministrice za obrambo dr. Ljubice Jelušič