Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

06.10.2017

Slovesnost ob odhodu 36. slovenskega kontingenta v sile Kfor

V četrtek, 5. oktobra, je bila v Vojašnici Edvarda Peperka v Ljubljani slovesnost ob odhodu pripadnikov 36. kontingenta Slovenske vojske v sile Kfor.

Kontingent šteje okrog 250 pripadnikov in pripadnic iz različnih enot Slovenske vojske, poveljuje mu podpolkovnik Gregor Hafner. Glavnino 36. kontingenta Slovenske vojske, ki bo nastanjena v vojaški bazi Villaggio Italia pri Peći, predstavlja manevrska četa 10. pehotnega polka. V sestavi kontingenta je tudi šest skupin za povezavo in nadzor, nacionalni podporni element in skupina vojaške policije. Nekaj pripadnikov bo delo opravljalo v večnacionalnih poveljstvih Kfor. Naloge kontingenta bodo vključevale vzdrževanje varnega in stabilnega okolja, zagotavljanje svobode gibanja ter varovanje objektov posebnega pomena.

Slavnostni govornik, poveljnik 1. brigade polkovnik Robert Glavaš, je izpostavil, da ve, da na Kosovo odhaja visokousposobljen kontingent in ne dvomi, da bodo zelo uspešni pri izpolnjevanju njihovega poslanstva, saj imajo znanje, sposobnosti in motivacijo. Družinam in prijateljem se je zahvalil za vso podporo, potrpljenje in zaupanje, ki jo nudijo pripadnikom kontingenta v času opravljanja nalog v službi domovine, pripadnikom kontingenta pa je zaželel srečno in varno misijo.

Slovesnosti je sledil družinski dan, na katerem so svojcem pripadnikov in pripadnic predstavili delo in življenje v mirovni operaciji in misiji na Kosovu, obenem pa je bil dogodek tudi priložnost za navezovanje stikov med svojci.  

Fotografije: stotnica Tonja Ana Delopst, OOJ