Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

12.05.2017

Slovesnost ob odhodu 22. slovenskega kontingenta Unifila

V 132. gorskem polku so se s slovesnostjo poslovili od 22. slovenskega kontingenta Unifil (United Nations Interim Force), ki odhaja na misijo v Libanon in ga sestavljajo predvsem pripadniki 132. gorskega polka.

Po sklepu slovenske vlade pripadniki Slovenske vojske sodelujejo na mirovni misiji v Libanonu od decembra 2006. Nalogi kontingenta, ki mu poveljuje majorka Nina Raduha, sta nadzora celotnega območja odgovornosti, vključno z nadzorom razmejitvene črte med Libanonom in Izraelom ter vseh vstopnih točk na območje južnega dela Libanona, ter pomoč libanonski vojski ob morebitnem reševanju nestabilnih razmer.

Poveljnik 132. gorskega polka polkovnik Robert Klinar je pripadnike na misijo pospremil z besedami: »Vem in prepričan sem, da smo vas opremili z znanjem, na podlagi katerega boste lahko uspešno in predvsem varno opravili svoje delo na območju delovanja.« Svoj nagovor je sklenil z osebno željo, da bi pripadniki kontingenta s svojim profesionalnim delom, vedenjem v občutljivem mednarodnem okolju in medsebojnimi odnosi še enkrat pokazali, da ima Slovenska vojska izkušene in odlične vojake, na katere je lahko upravičeno ponosna.

Fotografije: arhiv 132. GORP