Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

26.07.2013

Slovesnost ob koncu šolanja novih častnikov in častnic Slovenske vojske

V Slovenski vojski je šolanje končala že 24. generacija Šole za častnike. Sklepne slovesnosti sta se v četrtek, 25. julija, pred Vojaškim objektom Kadetnica v Mariboru udeležila tudi načelnik Generalštaba Slovenske vojske brigadir Dobran Božič in župan Mestne občine Maribor dr. Andrej Fištravec.
Petnajst novih poročnikov in novi poročnici tvorijo prvo generacijo, ki je šolanje na Šoli za častnike opravila po vsebinsko prenovljenem programu šolanja – ta konceptualno podpira transformacijo Slovenske vojske ter spreminja vsebino, organizacijo in pristop do vojaškega izobraževanja in usposabljanja bodočih častnikov.


Kot je poudaril slavnostni govornik brigadir Božič, so novopečeni častniki in častnice Slovenske vojske na začetku svoje častniške kariere združili vrline učenjaka in bojevnika. Kako bodo gradili svojo pot dalje, pa je odvisno predvsem od njih samih, njihove predanosti, integritete, vedoželjnosti in profesionalnosti.
Poveljnik Šole za častnike podpolkovnik Viljem Kobal je v svojem govoru poudaril, da je človek s svojimi lastnostmi še vedno odločilen dejavnik v boju, vpliv vseh drugih dejavnikov pa je odvisen od ustvarjalnih sposobnosti, organiziranosti in usmerjenosti človeškega dejavnika. Uspešno karierno pot je novim častnikom in častnicam Slovenske vojske zaželel tudi župan Mestne občine Maribor dr. Andrej Fištravec.


Najboljši med kandidati Šole za častnike Slovenske vojske so ob tej priložnosti prejeli priznanja, in sicer:
– poročnik Blaž Planinc zlati znak Šole za častnike,
– poročnik Urban Ulčar srebrni znak Šole za častnike in
– poročnik Tadej Knuplež bronasti znak Šole za častnike.

Čestitke vsem!