Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

04.06.2010

Slovesnost ob koncu 44. srečanja Mednarodnega združenja vojaških gorskih šol in XXV. kongresa Mednarodne federacije vojaških gornikov

Včeraj, 3. junija, je v Vojašnici Bohinjska Bela potekala slovesnost ob koncu 44. srečanja Mednarodnega združenja vojaških gorskih šol (International Association of Military Mountain Schools – IAMMS) in XXV. kongresa Mednarodne federacije vojaških gornikov (International Federation of Mountain Soldiers – IFMS), ki ju je Slovenska vojska organizirala skupaj z Združenjem vojaških gornikov Slovenije. Gre za prvo skupno srečanje dveh organizacij, katerih glavna naloga je delo na področju vojaškega gorništva.

Skupnega srečanja, ki je potekalo od torka, 1. junija, na Bohinjski Beli, Bledu in v Poljčah, se je udeležilo več kot 100 udeležencev iz 16 držav. Osrednji govornik na slovesnosti je bil načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor mag. Alojz Šteiner, ki je izpostavil pomembnost gorskega bojevanja v mednarodnih operacijah in misijah ter dejal: »Znanje in veščine vojaškega gorništva bodo v prihodnosti eden izmed temeljev za uspešno, varno ter kakovostno opravljanje nalog v mednarodnih operacijah in misijah, predvsem v tistih, v katerih je treba delovati na gorskem, težko prehodnem terenu. Prepričan sem, da bodo izkušnje iz preteklosti in aktualno znanje temelj novim rešitvam na področju gorskega bojevanja.« Generalmajor mag. Šteiner se je ob tej priložnosti zahvalil organizatorjem aktivnosti za opravljeno delo, udeležencem srečanja pa zaželel še naprej uspešno delo na področju vojaškega gorništva.

Foto: Vili Vogelnik

Flash is required!

Načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor mag. Alojz Šteiner (v angleškem jeziku)