Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

22.09.2010

Slovesnost ob dnevu 132. gorskega bataljona

V sredo, 22. septembra, je v Vojašnici Bohinjska Bela potekala slovesnost ob dnevu 132. gorskega bataljona in dnevu Združenja vojaških gornikov Slovenije. Slovesnosti sta se udeležila tudi namestnik poveljnika sil Slovenske vojske brigadir mag. Andrej Osterman in poveljnik Poveljstva za doktrino, razvoj, izobraževanje in usposabljanje brigadir mag. Bojan Pograjc.

V okviru slovesnosti je poveljnik 132. gorskega bataljona major mag. Janez Pungaršek pripadnikom in pripadnicam bataljona čestital ob njihovem prazniku in najzaslužnejšim podelil medalje in priznanja za uspešno delo v bataljonu.

Osrednji govornik na slovesnosti brigadir mag. Osterman je izpostavil pomembnost vojaškega gorništva in povezanost vojaških gorniških veščin v usposabljanje za izvajanje nalog v mednarodnih operacijah in misijah.

Brigadir mag. Pograjc je podelil medalje in zahvale pripadnikom in pripadnicam, ki so sodelovali pri 44. mednarodnemu srečanju vojaških gorskih šol in 25. kongresu mednarodne federacije vojaških gornikov.

Slovesnost so s kulturnim programom popestrili tudi pihalni kvintet Orkestra Slovenske vojske in učenci podružnične Osnovne šole z Bohinjske Bele.