Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

18.12.2012

Slovesnost ob dnevu 1. brigade tudi z novim poveljnikom

V ponedeljek, 17. decembra, je v Vojašnici Edvarda Peperka v Ljubljani potekala slovesnost ob dnevu 1. brigade Slovenske vojske (BRSV), na kateri je bila izvedena tudi primopredaja dolžnosti poveljnika brigade. Brigadni bojni prapor in z njim vodenje brigade je v rokah polkovnika Mihe Škerbinca, dosedanji poveljnik brigadir David Humar pa bo prevzel dolžnost poveljnika Združenega operativnega centra na Vrhniki.
Osrednji govornik na slovesnosti je bil državni sekretar na Ministrstvu za obrambo Peter Stavanja, ki je v govoru izpostavil vse dosežke pripadnic in pripadnikov »nosilke razvoja Slovenske vojske«, jih pohvalil za njihovo profesionalnost, prizadevnost in srčnost tako na področju delovanja na mednarodnih operacijah in misijah kot tudi za številne humanitarne akcije, s katerimi skušajo olajšati življenje tistim, ki potrebujejo pomoč.
Poveljnik sil SV brigadir Branimir Furlan, je brigadirju Humarju, »poveljniku, ki je zaključil enkratno vlogo neke enote v razvoju slovenskih obrambnih sil« čestital za uspešno vodenje brigade, polkovniku Škerbincu pa izrazil prepričanje, da bo Prva tudi v novem obdobju ohranila drznost, ambicije in inovativnost. Brigadir David Humar se je v nagovoru zahvalil dosedanjim sodelavcem in dejal, da mu je bilo vodenje pripadnic in pripadnikov Prve v veselje in čast. Novi poveljnik pa je pripadnicam in pripadnikom 1. BRSV predstavil ključne prihodnje naloge, pri čemer je izpostavil potrebo po ohranjanju karakterja in vrednot Prve, pošteno, pravično in pogumno branjenje 1. brigade in Slovenske vojske ter pomoč tistim, ki to potrebujejo, saj »bodo le na tak način zmagovali tudi v prihodnje«.