Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

14.12.2012

Slovesnost ob dnevu 1. brigade Slovenske vojske

Predstavnike medijev vabimo, da se v ponedeljek, 17. decembra, ob 15. uri udeležijo slovesnosti ob dnevu 1. brigade Slovenske vojske, ki bo potekala v Vojašnici Edvarda Peperka na Leskoškovi 7 v Ljubljani. V okviru slovesnosti bosta tudi predaja in prevzem dolžnosti poveljnika brigade. Novi poveljnik bo polkovnik Mihec Škerbinc, ki bo dolžnost prevzel od dosedanjega poveljnika brigadirja Davida Humarja.

Osrednji govornik na prireditvi bo državni sekretar na Ministrstvu za obrambo Peter Stavanja, slovesnosti pa se bo udeležil tudi načelnik Generalštaba Slovenske vojske brigadir Dobran Božič.

Pripadnice in pripadniki 1. brigade končujejo letošnje leto z več pomembnimi dosežki. Tako so s sodelovanjem na različnih vajah doma in v tujini dosegli višjo raven usposobljenosti, kar se je pokazalo tudi pri opravljanju nalog v mednarodnih operacijah in na misijah v okviru Isafa v Afganistanu in Kforja na Kosovu. Znotraj povezav Zavezništva in EU so zagotavljali moštvo za Natove odzivne sile in Bojno skupino EU ter Regionalne rezervne sile Euforja v Bosni in Hercegovini. V velikem številu so sodelovali tudi v akciji Očistimo Slovenijo v enem dnevu, zelo pa so se izkazali s pomočjo prizadetim ob novembrskih poplavah ter s sodelovanjem v različnih humanitarnih akcijah, v katerih so z zbiranjem hrane in prostovoljnih prispevkov pomagali pomoči potrebnim.

Vljudno vabljeni!

Več informacij: nadporočnica Jasna Strmole, telefon 031 330 962