Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

07.10.2011

Slovesno v Vojašnici Franca Rozmana – Staneta

V Vojašnici Franca Rozmana Staneta je bilo danes, 7. oktobra, še posebej slovesno. V tamkajšnji športni dvorani so bili postrojeni kar trije kontingenti Slovenske vojske, vezani na delovanje v mednarodnih operacijah in misijah, in sicer 16. kontingent ISAF (SVNKON 16 ISAF), 23. kontingent KFOR (SVNKON 23 KFOR) in 27. kontingent EUFOR (SVNKON 27 EUFOR).

Osrednja govornica je bila ministrica za obrambo dr. Ljubica Jelušič, pridružila pa sta se ji načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor mag. Alojz Šteiner in poveljnik sil brigadir Branimir Furlan. Postroj je vodil polkovnik Robert Glavaš, ki hkrati prevzema vlogo vodje SVNKON 16 ISAF, na postroju pa so sodelovali tudi pripadniki Nacionalne garde ameriške zvezne države Kolorado.

Poveljnik sil brigadir Furlan je pripadnikom, ki so se vrnili z mirovne misije na Kosovu, podelil medalje v službi miru, ministrica za obrambo pa je podelila medalje generala Franca Rozmana Staneta. Slednje so bile kot priznanje Ministrstva za obrambo tokrat podeljene prvič, in sicer za izjemno prizadevno in uspešno opravljanje poveljniških dolžnosti v mednarodnih operacijah in misijah.
Na slovesnosti je načelnik generalštaba generalmajor mag. Alojz Šteiner upokojenemu generalu Ladu Kocijanu, kot enemu od pobudnikov ideje o ustanovitvi medalje Franca Rozmana Staneta, podelil spominski kovanec generala Franca Rozmana Staneta. Program slovesnosti je s svojim nastopom glasbeno obogatil Orkester Slovenske vojske, po slovesnosti pa je sledilo druženje.

Prejemniki medalj generala Franca Rozmana – Staneta:
- brigadir David Humar,
- brigadir Vojteh Mihevc,
- polkovnik Bojan Gregorič,
- polkovnik Dean Groff,
- polkovnik Mihec Škerbinc,
- podpolkovnik Peter Einfalt,
- podpolkovnik Peter Zakrajšek,
- podpolkovnik Josip Bostič,
- podpolkovnica Tatjana Pečnik,
- major Igor Košič,
- major Marjan Videtič in
- major Miran Kristovič.

Video posnetek (youtube MORS): Borut Podgoršek, MORS

Flash is required!

- ministrica za obrambo dr. Ljubica Jelušič


Flash is required!

- poveljnik sil brigadir Branimir Furlan