Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

07.11.2011

Slovesno pri slovenskih vojakih v Libanonu

V sredo 2. novembra, je bila v bazi Shama, kjer je nastanjen 10. kontingent Slovenske vojske, ki opravlja šestmesečno mirovno misijo Združenih narodov v silah UNIFIL v Libanonu (SVNKON 10 UNIFIL), slovesnost ob podelitvi medalj Združenih narodov. Slovesnosti sta se udeležila tudi veleposlanik Republike Slovenije v Turčiji in akreditiran tudi v Libanonu dr. Milan Jazbec ter častni konzul Republike Slovenije v Libanonu dr. Raymon El-Hachem.
Medalje je pripadnikom slovenskega kontingenta podelil poveljnik sektorja Zahod brigadni general Gualtiero Mario De Cicco, ki je v svojem nagovoru poudaril visoko profesionalnost in usposobljenost slovenskega kontingenta ter se mu zahvalil za korektno opravljeno delo. Dr. Milan Jazbec je v svojem nagovoru poudaril tako pomen ohranjanja miru v južnem Libanonu ter tudi kot prispevek Slovenske vojske, kar se kaže v kakovostnem in profesionalnem delu. Spregovoril je tudi o 20. obletnici odhoda zadnjega vojaka JLA z ozemlja Republike Slovenije.
Na slovesnosti so bile podeljene medalje za mednarodno sodelovanje Ministrstva za obrambo. Poveljniku sektorja Zahod brigadnemu generalu De Ciccu je medaljo podelil veleposlanik dr. Milan Jazbec. Po končani slovesnosti sta gosta v sproščenem in prijetnem vzdušju poklepetala s pripadniki SVNKON 10 UNIFIL v slovenskem delu baze Shama.

Fotografije: SVNKON 10 UNIFIL