Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

10.02.2010

Slovesno ob praznovanju 10-letnice raketne baterije roland

V torek, 9. februarja, je v Vojašnici Ivana Cankarja na Vrhniki potekala slovesnost ob 10. obletnici ustanovitve raketne baterije zračne obrambe roland.

Osrednji govornik na slovesnosti je bil poveljnik Brigade zračne obrambe in letalstva podpolkovnik Blaž Pavlin, ki je v govoru dejal, da so pripadniki baterije v preteklem desetletju udejanjili besede »zmoremo, ker hočemo« in ravno glagol hoteti je ključni dejavnik za dosego marsikaterega cilja. Poudaril je, da so kolektivni duh, veliko znanja in trdo delo pripadnikov enoto pripeljali do zavidljivih rezultatov. Poveljnik 9. bataljona zračne obrambe podpolkovnik Mojmir Lipar se je zbranim zahvalil za ves dosedanji trud, postavil vlogo človeka v središče slehernega uspeha enote, končal pa z željo, da bi pripadnike baterije njihova pot vodila le še strmo navzgor in da bi po njej stopali z velikimi koraki.

Slovesnosti so se udeležili tudi nemški vojaški ataše v Sloveniji podpolkovnik Klaus Nolte, nekdanji pripadniki raketne baterije roland ter gostje iz obrambnih in civilnih struktur, ki sodelujejo z raketno baterijo.

Pripadniki raketne baterije roland so z udeležbo na dosedanjih bojnih streljanjih in mednarodnih vajah v tujini vseskozi izkazovali odlično pripravljenost. Dokazali so, da so enakovreden partner že uveljavljenim članicam Nata, kar so v letu 2008 kronali z uspešno izvedenim trilateralnim taktičnim streljanjem.