Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

06.01.2011

Slovesno ob osmi obletnici začetka delovanja Poveljstva sil Slovenske vojske

Danes, 6. januarja, je na Vrhniki potekala slovesnost ob osmi obletnici začetka delovanja Poveljstva sil Slovenske vojske. Ob tej priložnosti je v Vojašnici Ivana Cankarja na jutranjem slovesnem postroju pripadnic in pripadnikov poveljstva poveljnik sil brigadir Branimir Furlan najzaslužnejšim podelil priznanja, slovesnost pa so nato v vrhniškem Cankarjevem domu zaokrožili s koncertom Big banda Orkestra Slovenske vojske pod taktirko Rudolfa Strnada in z vokalno solistko Majdo Arh Sevšek.

Osrednji govornik na slovesnosti je bil poveljnik sil brigadir Branimir Furlan, ki je v svojem govoru poudaril, da je danes Poveljstvo sil uspešna vojaška organizacija, v kateri delujejo odlični posamezniki, ki so lahko zgled strokovnosti, motiviranosti in uveljavljanja vojaškega reda, odnosov ter vojaške etike. »In mi najbolje vemo, kako napredovati, kako biti boljši, drznejši in močnejši,« je v nadaljevanju brigadir Furlan poistovetil pripadnice in pripadnike poveljstva z likom panterja, ki ga kot simbol poveljstva nosijo na rokavu vojaške uniforme. Brigadir Furlan je govor končal s pričakovanjem, da pripadnicam in pripadnikom Poveljstva sil ne bo popustila volja po napredku poveljstva in celotne vojske kot tudi ne volja po ustvarjanju prijaznega delovnega okolja v sožitju s prebivalci Vrhnike.
 
Poveljstvo sil Slovenske vojske je združeno poveljstvo na operativni ravni, odgovorno za pripravljenost in usposobljenost podrejenih poveljstev ter enot. Poveljuje vsem silam na območju odgovornosti ter združuje taktične enote in enote za podporo. Je pristojno za organiziranje in vodenje obrambnih priprav ter delovanje Slovenske vojske v nacionalnem okolju. Prav tako organizira in vodi enote Slovenske vojske znotraj Nata ter v mednarodnih operacijah in misijah.

Foto: štabni vodnik Karel Movrin, PSSV

Flash is required!

poveljnik sil brigadir Branimir Furlan