Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

02.12.2011

Slovenskim vojakom na Kosovu bo omogočena udeležba na parlamentarnih volitvah

Skupini pripadnikov 24. slovenskega kontingenta v silah KFOR na Kosovu (natančneje 31 pripadnikom), ki zaradi zapletov pri posredovanju zahtevkov za glasovanje niso uspeli glasovati po pošti, je Slovenska vojska zagotovila možnost glasovanja na parlamentarnih volitvah. Svoje glasove bodo na dan volitev lahko oddali neposredno na diplomatsko-konzularnem predstavništvu v Skopju, kamor jih bo s Kosova peljala Slovenska vojska.

Do zapleta je prišlo zaradi objektivnih razlogov. Skupina vojakov opravlja naloge izven baze Villagio Italia. Zaradi opravljanja nalog na različnih lokacijah je prišlo do počasnejše komunikacije in s tem do napake pri pošiljanju zahtevkov za glasovanje s Kosova v Slovenijo. Zaplet smo odpravili.

Pripadniki in pripadnice Slovenske vojske, ki trenutno opravljajo naloge v mednarodnih operacijah in misijah ter mednarodnih vojaških predstavništvih, so  predčasno že oddali svoje glasovnice ali pa bodo glasovali na diplomatsko-konzularnih predstavništvih Republike Slovenije v tujini.

 

Flash is required!

- tiskovni predstavnik SV višji vojaški uslužbenec Simon Korez