Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

20.05.2010

Slovenski vojaki prejeli medalje Združenih narodov

V sredo, 19. maja, so pripadniki 7. kontingenta Slovenske vojske (SV), ki delujejo v mirovni operaciji Unifil, prejeli medalje Organizacije združenih narodov (OZN) za sodelovanje v mirovni operaciji v Libanonu.
Slovesnosti, kjer so medalje prejeli tudi pripadniki francoske vojske, se je udeležil častni konzul Republike Slovenije v Libanonu g. Raymond C. El Hachem. Medalje sta pripadnikom podelila poveljnik enot Unifil generalmajor Alberto Asarta Cuevas in poveljnik zahodnega sektorja sil Unifil brigadni general Giuseppenicola Tota. Generalmajor Cuevas je v govoru izpostavil prispevek pripadnikov SV v mirovni operaciji v južnem Libanonu, kjer kontingent kljub majhnosti uživa velik ugled in prepoznavnost.
Dan pred tem, 18. maja, je pripadnike SV v Libanonu, v okviru delegacije OZN iz New Yorka, obiskal generalmajor Janez Slapar, obrambni svetovalec pri stalni misiji Republike Slovenije pri OZN. Po sestanku z brigadnim generalom Totom, si je generalmajor Slapar ogledal slovenski del baze v Shami in se seznanil z nalogami slovenskega kontingenta. Ob zaključku je izrazil zadovoljstvo nad pohvalami, ki jih je prejel na račun dela pripadnikov SV s strani brigadnega generala Tota.