Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

15.03.2011

Slovenski veleposlanik v Izraelu mag. Boris Sovič obiskal vojaške opazovalce ZN na Golanskem višavju

V ponedeljek, 14. marca, sta slovenski veleposlanik v Izraelu mag. Boris Sovič in njegova namestnica Andreja Horvat obiskala bližnjevzhodni mirovni misiji ZN UNDOF (United Nations Disengagement Observer Force) in UNTSO (United Nations Truce Supervision Organization). V okviru obiska mirovne misije UNTSO sta se srečala s pripadnikoma Slovenske vojske majorko Karin Samec in stotnikom Petrom Sajetom, ki na izraelski strani razmejitvenega območja med Izraelom in Sirijo opravljata enoletno dolžnost vojaškega opazovalca ZN. Zaradi delovnih obveznosti se obiska ni uspel udeležiti tretji vojaški opazovalec slovenskega kontingenta stotnik Bojan Prešeren, ki naloge vojaškega opazovalca ZN opravlja v Siriji.
Ob tej priložnosti sta se mag. Boris Sovič in Andreja Horvat seznanila s poslanstvom, nalogami, načini delovanja in življenjem vojaških opazovalcev ZN na Golanskem višavju ter si z zanimanjem ogledala tudi opazovalnico.
Ob koncu obiska se je veleposlanik mag. Sovič zahvalil gostiteljem za gostoljubje in predstavitve ter hkrati izrazil željo po nadaljnjem ohranjanju dobrih stikov med pripadniki Slovenske vojske, ki delujejo v UNTSO, in veleposlaništvom RS v Izraelu.

Slovenski veleposlanik v Izraelu med vojaškim opazovalci UNTSO na opazovalnem stolpu opazovalnice.