Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

07.03.2011

Slovenski in kosovski osnovnošolci obiskali pripadnike slovenskega kontingenta Kforja

V soboto, 5. marca, so pripadnice in pripadniki 22. slovenskega kontingenta Kforja na krajšem obisku gostili učence ter učitelje osnovnih šol Preserje pri Radomljah in Xemajl Kada iz Peći/Peje. V vojaški bazi Villaggio Italia so pripadniki kontingenta predstavili svoje poslanstvo, opremo, oborožitev in vozila, ki jih uporabljajo pri opravljanju nalog na Kosovu. Učenci so slovenskim vojakom uprizorili kulturni program s skečem in plesnima točkama. Ob koncu se je poveljnik kontingenta podpolkovnik Boris Rutar gostom zahvalil za obisk, ki so ga končali s skupnim vojaškim kosilom.
Dvaindvajset učencev in štirje učitelji Osnovne šole Preserje pri Radomljah so bili od 3. marca na tridnevnem obisku pri kosovskih vrstnikih, s katerimi sodelujejo v mednarodnem projektu organizacije ACES (Academy of Central European Schools) z naslovom Oblikuj svojo rešitev! Soočanje s konflikti v šoli in naši okolici. V okviru obiska v Peći/Peje so želeli obiskati tudi vojake slovenskega kontingenta, kar so v nadaljevanju organizirali pripadniki skupine za civilno-vojaško sodelovanje, ki deluje na Kosovu.

Slovenski in kosovski osnovnošolci v bazi Villaggio Italia pri Peči/Peje.

Poveljnik skupine za civilno-vojaško sodelovanje, stotnik Peter Mihalinec predstavi poslanstvo SVNKON 22 KFOR.

Vojaška vozila in

oprema so bili zelo zanimivi.

Učenci OŠ Preserje pri Radomljah slovenskim vojakom uprizorijo skeč,

učenci OŠ Xemajl Kada s Peči/Peje pa

plesna nastopa.

Vodja mednarodnega projekta na OŠ Preserje pri Radomljah, Marta Nardin se pripadnikom SVNKON 22 KFOR zahvali za sprejem in gostoljubje.

Obisk so zaključili z vojaškim kosilom.