Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

22.11.2010

Slovenske vojake v Libanonu obiskal veleposlanik dr. Milan Jazbec

V soboto, 20. novembra, je pripadnike osmega kontingenta Slovenske vojske v Libanonu obiskal novi nerezidenčni veleposlanik Republike Slovenije v Libanonu, s sedežem v Turčiji, dr. Milan Jazbec. Veleposlanika je ob obisku spremljal častnik konzul Republike Slovenije v Libanonu Raymond C. El-Hachem.

Dr. Jazbec se je v bazi Združenih narodov v Shami naprej srečal s poveljnikom sektorja Zahod italijanskim brigadnim generalom Guglielmom Luigiem Miglieto, ki je gostu predstavil poslanstvo in naloge mirovne misije Združenih narodov Unifil v Libanonu ter naloge, ki jih v okviru misije opravlja slovenski kontingent. V nadaljevanju obiska se je dr. Jazbec v slovenskem delu baze srečal s pripadniki slovenskega kontingenta, ki so visokemu gostu predstavili oborožitev in opremo, ki jo uporabljajo pri opravljanju svojih nalog. Veleposlanik si je z zanimanjem ogledal predstavljeno opremo, se pozanimal o tem, kako poteka delo na terenu, in pripadnikom kontingenta, ki decembra končujejo šestmesečno misijo v Libanonu, zaželel srečno vrnitev v domovino.

Dr. Jazbec je obisk v Unifilu končal z ogledom delovanja italijanske enote za uničevanje neeksplodiranih ubojnih sredstev.

Dr. Milana Jazbeca je sprejel poveljnik sektorja Zahod brigadni general Guglielmo Luigi Miglieta.

Veleposlanik dr. Jazbec med pripadniki osmega slovenskega kontingenta.

Pripadniki slovenskega kontingenta so visokemu gostu predstavili oborožitev in opremo, ki jo uporabljajo pri svojem delu.

Dr. Jazbec med pripadniki italijanske enote za uničevanje neeksplodiranih ubojnih sredstev.