Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

12.12.2019

Slovenska vojska z novimi izboljšanimi škornji

Slovenska vojska je prejela 8.000 parov prenovljenih letnih škornjev in 4.000 parov prenovljenih zimskih škornjev. S prenovo škornjev so v Oddelku za vojaško tehnologijo, raziskave in razvoj na Ministrstvu za obrambo poskrbeli za bolj kakovostno obutev pripadnic in pripadnikov Slovenske vojske.

V zimski škorenj je proizvajalec vgradil toplejšo podlogo z višjo termo-izolativnostjo, ki je petslojni laminat. V zimski škorenj so vgradili usnje z večjo zračno in para  propustnostjo, ki dodatno preprečuje zastajanje vlage v škornju. V podplat zimskega škornja je vgrajen dodaten sloj – termoizolacijski vložek, ki preprečuje vdor mraza skozi podplat. Na prednjem delu je zimski škorenj ojačan, kar zagotavlja boljšo fizično zaščito usnja, preprečuje poškodbe in podaljša življenjsko dobo obutve.

Sočasno so v letni škorenj vgradili podloge z manjšo termo-izolativnostjo in večjo sposobnostjo prenosa vlage stran od noge. Na ta način so povečali razliko v toplotni izolativnosti med zimskim in letnim škornjem.

Cena za par letnih škornjev je 115,66 evra, za zimski pa 114,44 evra. Prenovljene zimske škornje prvi zadolžujejo pripadniki 6. kontingenta Slovenske vojske, ki decembra prevzemajo dolžnost na misiji Okrepljena prednja prisotnost v Latviji.