Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

04.09.2012

Slovenska vojska vključena v organizacijo in izvedbo Strateškega foruma na Bledu 2012

Od sobote, 1. septembra, ko se je na Bledu začel 7. strateški forum, ena najpomembnejših mednarodnih konferenc, kar jih gosti Slovenija, je vključenih tudi 45 pripadnikov Slovenske vojske.

Forum se je uveljavil kot pomembna konferenca v regiji, udeleženci pa prihajajo z vsega sveta. Deluje po principu javno-zasebnega partnerstva in stroške skoraj v celoti krije s sponzorskimi sredstvi. Pomembne goste iz sveta politike, gospodarstva in akademske sfere – več kot 400 udeležencev iz 50 držav – z vozili BMW od letališča Jožeta Pučnika na Brniku ter mejnih prehodov Hrvaške in Avstrije do različnih hotelov na Bledu in v bližnji okolici ter do lokacij razprav prevažajo pripadniki Slovenske vojske.

Pripadniki Slovenske vojske, ki so nastanjeni v Vojašnici Bohinjska Bela, tako dnevno opravijo okoli 140 voženj, ki jih koordinira Operativni center na Bledu, v katerem so predstavniki Slovenske vojske in Ministrstva za zunanje zadeve.

Forum se je končal včeraj, 3. septembra, danes in jutri pa potekajo prevozi udeležencev nazaj na letališče oziroma do mejnih prehodov.