Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

04.06.2010

Slovenska vojska uspešno izvedla vajo iz gorskega bojevanja

V četrtek, 3. junija, je na Zelenici nad Ljubeljem potekala vaja Slovenske vojske, na kateri so bile prikazane zmogljivosti s področja gorskega bojevanja. Gre za načrtovano aktivnost v okviru 44. srečanja Mednarodnega združenja vojaških gorskih šol, ki od torka, 1. junija poteka v Poljčah.

Vaja je temeljila na taktičnih elementih izvidovanja, zavarovanju območja in reševanju ter evakuaciji ponesrečenih v gorskem svetu. Pri izvedbi vaje, ki jo je vodil poročnik Bernard Polanec, je sodelovalo 30 pripadnikov iz štirih enot Slovenske vojske, in sicer iz Gorske šole, 132. gorskega bataljona, 14. inženirskega bataljona in 15. helikopterskega bataljona.

Vajo sta si ogledala tudi namestnik načelnika Generalštaba Slovenske vojske brigadir Branimir Furlan in poveljnik sil Slovenske vojske generalmajor Alan Geder.

Po vaji je na Ljubelju potekala krajša slovesnost, na kateri sta delegaciji Mendnarodnega združenja vojaških gorskih šol in Mednarodne federacije vojaških gornikov pri spomeniku v spomin na koncentracijsko taborišče položila venca.

Foto: SV