Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

14.09.2016

Slovenska vojska tudi letos na Sobri

Pomurski sejem v Gornji Radgoni že več let zapored organizira mednarodni sejem obrambe, varnosti, zaščite in reševanja Sobra, na katerem letos že šestič sodeluje tudi Slovenska vojska. Svoja vrata bo sejem Sobra odprl v četrtek, 22. septembra, ob 10. uri in bo odprt do sobote, 24. septembra.

Slovenska vojska se bo na sejmu predstavila s ciljem seznanitve obiskovalcev z vojaškim poklicem. Na 17. razstavnih prostorih bodo pripadnice in pripadniki prikazali veščine, oborožitev in opremo, posebno pozornost pa bodo namenili predstavitvi osnovnih znanj, ki so potrebna za posamezne specialistične dolžnosti. Pri predstavitvah bo sodelovala večina enot Slovenske vojske. Obiskovalke in obiskovalci se bodo lahko seznanili z značilnostmi vojaškega poklica.

Na šestih delovnih točkah bo potekala dinamična predstavitev izurjenosti posameznikov in posadk. Na posebej pripravljenem poligonu bodo predstavljene veščine ostrostrelnega para, posadke protioklepnega orožja Spike, izurjenost pehotnega oddelka, vojaška opravila na kontrolni točki z incidenti, predstavili bodo JRKBO-postopke ter postopke za pridobivanje in vzdrževanje psihofizične pripravljenosti. Obiskovalci se bodo lahko zapeljali z vojaškimi vozili Valuk 6 x 6 in Svarun 8 x 8.

Slovenska vojska se bo predstavila tudi na obsejemskih dejavnostih. Tako bodo lahko 17. septembra v dopoldanskem času, med 8. in 12. uro, v mestnem parku Občine Lenart najmlajši preživeli čas z vojakinjami in vojaki ter se pomerili v vojaških veščinah na mini vojaškem poligonu, s pištolo pa bodo lahko streljali na trenažerju Noptel.

V športni dvorani Radenci bo imel 17. septembra med 17. in 18. uro koncert Orkester Slovenske vojske.

Garda Slovenske vojske bo naslednji dan, 18. septembra, ob 17. uri na igrišču pred športno dvorano izvedla poseben program postrojitvenih pravil, zvečer istega dne pa bo Orkester Slovenske vojske v športni dvorani v Lenartu koncertiral za obiskovalce.

Na prireditvah 17. in 18. septembra je vstop prost.

Vabljeni!

Več informacij: Simon Korez, mobilni telefon 031 330 951