Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

17.09.2009

Slovenska vojska skrbi za varstvo okolja


V sredo, 16. septembra, je Poveljstvo sil SV pripravilo posvet s področja ekologije v SV s pripadniki enot, ki so odgovorni za področje varstva okolja v vojašnicah SV. Udeležili so se je tudi ministrica za obrambo dr. Ljubica Jelušič, predsednik Zveze ekoloških gibanj Slovenije Karel Lipič in članica zveze Ema Skrt, predsednik Okoljsko raziskovalnega zavoda Franc Zver in okoljska svetovalka zavoda dr. Marina Vovk.

V uvodnem nagovoru je dr. Ljubica Jelušič poudarila, da ima vojska na področju varovanja okolja veliki nalogi – da poskrbi za visoke standarde znotraj svojih vrst in da vrednoto varovanja okolja skupaj z nevladnimi organizacijami prenaša na širšo družbo.

Glavna tema posveta je bilo ravnanje z odpadki v SV, ki je segment s področja varstva okolja, v času finančne krize pa še posebno pomemben, saj so stroški odvoza odpadkov iz leta v leto večji. Na posvetu so ugotovili, da se zaposleni v SV dobro zavedajo problematike varstva okolja, ki ji posvečajo veliko pozornosti, saj si želijo ohraniti čisto okolje.