Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

22.09.2010

Slovenska vojska se bo tudi letos predstavila na sejmu Sodobna obramba 2010 v Gornji Radgoni

Slovenska vojska končuje priprave na mednarodni sejem obrambe, varovanja, zaščite in reševanja SOBRA 2010, ki ga bo od 23. do 25. septembra organiziral Pomurski sejem na sejmišču v Gornji Radgoni. Sejem bo svoja vrata odprl jutri, v četrtek, 23. septembra, ob 9.30 z nagovorom ministrice za obrambo dr. Ljubice Jelušič.

Slovenska vojska se na sejmu predstavlja že petič, letos pod sloganom: "Ali veste, da je vaš sosed vojak?" Namen njene udeležbe je predstavitev vojaškega poklica in celovit prikaz oborožitve, opreme, tehnike in delovanja Slovenske vojske. Obiskovalci se bodo lahko pogovorili s pripadniki Slovenske vojske, ki so bili v preteklih letih v mednarodnih operacijah izven Slovenije, lahko pa bodo spoznali tudi možnosti zaposlitve v Slovenski vojski.

Vsak dan sejma ob 11. in 15. uri bodo potekale tudi dinamične predstavitve, v okviru katerih se bodo predstavili gardisti Slovenske vojske, 72. brigada, 1. brigada in 17. bataljon vojaške policije. Predstavitve Slovenske vojske bo spremljal pester program obsejemskih dejavnosti, ki bodo med drugim vključevale preverjanje strelskih spretnosti obiskovalcev na simulatorjih in trenažerjih, vožnjo obiskovalcev z vojaškimi vozili, poizkušanje pitne vode (prečiščene iz reke Mure).

Obiskovalci so vabljeni, da si sejem ogledajo vsak dan od 9. do 19. ure, zadnji dan do 18. ure.

Več informacij o predstavitvi Slovenske vojske in Ministrstva za obrambo na sejmu lahko preberete v priloženi brošuri.

Dokumenti:
SOBRA.pdf