Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

13.09.2010

Slovenska vojska se bo predstavila v nakupovalnem središču Europark v Mariboru

Med 16. in 18. septembrom se bo Slovenska vojska na povabilo Europarka Maribor že drugo leto zapored predstavila v tem nakupovalnem središču.

Na dogodku se bodo predstavile naslednje enote Slovenske vojske: Poveljstvo za doktrino, razvoj, izobraževanje in usposabljanje, 72. brigada, 74. motorizirani bataljon, 18. bataljon za jedrsko, radiološko, kemično in biološko obrambo, ter 17. bataljon vojaške policije. Vse tri dni si bo med 9. in 19. uro možno ogledati osebno in skupinsko oborožitev enot, opremo bojevnika 21. stoletja, trenažerje za avtomatsko puško in pištolo NOPTEL in zmogljivosti 17. bataljona vojaške policije (motorna kolesa, opremo za nadzor in umirjanje cestnega prometa ter opremo za vzdrževanje in vzpostavljanje javnega reda in miru). Pred glavnim vhodom v središče bodo razstavljena vozila Kobra, vozilo za zveze in osemkolesno bojno vozilo svarun. Obiskovalci predstavitve SV se bodo imeli priložnost pobližje spoznati s poklicem vojaka. Dobili bodo informacije o zaposlovanju v Slovenski vojski, karierni poti, prostovoljnem služenju vojaškega roka, pogodbeni rezervi in štipendiranju v Slovenski vojski ter o sodelovanju Slovenske vojske na mednarodnih operacijah in misijah.

V četrtek, 16. septembra, med 16. in 18. uro bodo pripadniki 17. bataljona vojaške policije v sklopu celodnevnega dogajanja izvedli predstavitev usposobljenosti službenih psov.

Nastopili bodo tudi vrhunski športniki, zaposleni v SV, in sicer 17. in 18. septembra med 18. in 19. uro.

Predstavitev Slovenske vojske v središču Europark se bo zaključila v soboto, 18. septembra, ob 18. uri z nastopom Big Banda Orkestra Slovenske vojske pod taktirko Rudolfa Strnada in z vokalno solistko Nušo Derenda.