Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

17.09.2010

Slovenska vojska se bo ponovno predstavila na sejmu v Gornji Radgoni

Slovenska vojska se bo tudi letos predstavila kot razstavljavec na 5. mednarodnem sejmu obrambe, varovanja, zaščite in reševanja »SOBRA 2010«, ki ga bo od 23. do 25. septembra organiziral Pomurski sejem na sejmišču v Gornji Radgoni.

Otvoritev sejma bo v četrtek, 23. septembra, ob 9.30 uri, sejem pa bo odprla ministrica za obrambo Republike Slovenije, dr. Ljubica Jelušič.

Sejemski prostor bo četrtek in petek odprt do 19. ure, v soboto pa do 18. ure.
Namen udeležbe Slovenske vojske je predstavitev vojaškega poklica in celovit prikaz oborožitve, opreme in tehnike Slovenske vojske, obiskovalci pa se bodo imeli možnost tudi pogovoriti s pripadniki Slovenske vojske, ki so bili v preteklih letih v mednarodnih operacijah izven Slovenije. Prav tako bodo lahko obiskovalci spoznali tudi možnosti zaposlitve v Slovenski vojski.

V okviru dinamičnih predstavitev, ki bodo potekale vsak dan sejma ob 11. in 15. uri, se bodo predstavili gardisti Slovenske vojske, 72. brigada, 1. brigada in 17. bataljon vojaške policije. Pester bo tudi program obsejemskih dejavnosti, ki bo vključeval preverjanje strelskih spretnosti obiskovalcev na simulatorjih in trenažerjih, vožnja obiskovalcev z vojaškimi vozili, poizkušanje pitne vode (prečiščene iz reke Mure) in drugo.

Slovenska vojska se predstavlja na sejmu petič, letos pod sloganom »Ali veste, da je vaš sosed vojak?«.  Predstavitev pomeni  še dodaten korak k približevanju civilnemu okolju, hkrati pa daje možnost spoznavanja vojaškega poklica in predstavitev potreb za zaposlitev vojakov.