Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

13.10.2014

Slovenska vojska predala laboratorijske aparature v uporabo zdravstvenemu domu v Cerknici

Na podlagi dogovora o medsebojnem sodelovanju med Ministrstvom za obrambo in Zdravstvenim domom dr. Božidarja Lavriča Cerknica je v prostorih zdravstvenega doma v Cerknici v četrtek, 9. oktobra, potekala primopredaja aparatur za laboratorijske analize, ki bodo od zdaj na voljo omenjenemu zdravstvenemu domu.


»Naše aparature so sestavni del zdravstvenih zmogljivosti enote Role 2 LM, ki je poleg omenjenih aparatur različnim uporabnikom v javno zdravstvo že predala večji del svojih zmogljivosti. Kljub temu zmogljivost enote za potrebe Slovenske vojske s tem ni ogrožena, saj se skladno z dogovori aparature v primeru potreb Slovenske vojske v najkrajšem možnem času vrnejo v enoto. S tem se nadaljuje dobra praksa, ki jo Vojaška zdravstvena enota izvaja na področju dviga nivoja zdravstvene oskrbe v javnih zavodih.


V imenu zdravstvenega doma se je Sašo Kavčič, dr. med. spec., zahvalil Slovenski vojski in enoti za nesebično pomoč ter poudaril, da bo to dejanje zagotovo pripomoglo k boljšim zdravstvenim storitvam občanom na področju, ki ga pokrivajo. Prav tako se je zahvalil za intervencijo v času ujme z žledom, ko so agregati ravno te enote skrbeli za električno energijo omenjenega zdravstvenega doma, bližnje osnovne šole in vrtca«, je ob primopredaji aparatur pojasnil podpolkovnik Darko Horvat, poveljnik Role 2, ter dodal, »da smo v Slovenski vojski veseli in ponosni, da lahko pomagamo občankam in občanom k boljšemu nivoju zdravstvene oskrbe«.
 
Fotografija: VVU X. r. Tanja Kremžar Kovač