Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

20.09.2010

Slovenska vojska pomaga na poplavljenih območjih

Danes, 20. septembra, 250 pripadnikov in pripadnic Slovenske vojske sodeluje pri odpravi posledic vodne ujme. 150 pripadnikov iz ljubljanske vojašnice je angažiranih za pomoč pri odpravljanju težav zaradi poplav in pomoč pri čiščenju objektov na območju Viča v Ljubljani. Pripadniki iz celjske in novomeške vojašnice so skupaj odšli na območje Krškega, kjer tudi s pomočjo 5 čolnov pomagajo prizadetim državljanom.

Od sobote, ko so skladno z načrtom »Vihra« alarmirali 160 pripadnikov, ki imajo v uporabi 8 čolnov in 3 črpalke na tovornem vozilu, so pripadniki Slovenske vojske pomagali na območju Nove Gorice, kjer so pomagali pri odvozu materiala in polnjenju vreč s peskom, na sotočju Savinje in Ložnice ter v Celju pri mestni knjižnici pa so pomagali pri odstranjevanju posledic poplav. Aktiviran je bil tudi helikopter Slovenske vojske.

V primeru, da bodo s strani Civilne zaščite podali potrebe po dodatnem številu vojakov za sodelovanje pri odpravljanju posledic poplav, bo Slovenska vojska na zahtevana območja takoj poslala ustrezno število vojakov.

Foto: Emil Jalovec, GŠSV