Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

26.04.2013

Slovenska vojska nadaljuje aktivnosti v Beli krajini

Danes, 26. aprila, je Slovenska vojska s prikazom strokovni javnosti in medijem  sklenila taktično vajo Prihod 2013, ki je potekala na območju vojaškega objekta na Talčjem vrhu v Beli Krajini. Na vaji je sodelovalo 80 pripadnikov in pripadnic iz različnih enot Slovenske vojske, ki so prikazali postopke ob naletu na improvizirano eksplozivno sredstvo.
 
Po scenariju je konvoj vojaških vozil naletel na improvizirano eksplozivno sredstvo, pri čemer je bil poškodovan vojak v vozilu. Sledili so postopki posredovanja  informacije o naletu, zavarovanja, oskrbe in evakuacije poškodovanega s helikopterjem, prihoda enote za uničenje NUS ter nevtraliziranje območja.

Sklepni del vaje so si ogledali načelnik Generalštaba Slovenske vojske brigadir Dobran Božič, županja Občine Črnomelj Mojca Čemas Stjepanovič, vojaški ataše ZDA podpolkovnik Todd A Scattini, vojaški ataše Ljudske republike Kitajske Yuezhong Sheng in namestnik obrambnega atašeja Ruske federacije major Anton Mamtjuk, ki so bili nad prikazanim zelo zadovoljni.

Foto: Boštjan Pogorevc, GŠSV