Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

30.04.2010

»Slovenska vojska je odprta za povezovanje s civilnim okoljem«

Slovenska vojska praznuje 15. maja Dan Slovenske vojske. S praznovanjem ohranjamo pozitivne vrednote iz slovenske vojaške zgodovine, še posebej vrednote osamosvojitvenih prizadevanj ter spomin na prvo služenje vojaškega roka, ki se je za Slovence odvijalo izključno v Republiki Sloveniji. Osrednjo slovesnost, na kateri bo slavnostni govornik Predsednik Republike Slovenije, bomo izvedli 14. maja ob 13.00 v Športni dvorani Zlatorog v Celju.

Letošnji praznik bomo zaznamovali z različnimi dejavnostmi, vse pa bodo potekale s skupnim naslovom: »Slovenska vojska je odprta za povezovanje s civilnim okoljem«. V sklopu praznovanj bomo SV predstavljali tako, da bomo javnosti sporočali, da:
- skupaj zmoremo, ker hočemo,
- je SV skupnost ponosnih pripadnic in pripadnikov,
- je zaposlitev v SV privilegij in
- v SV razvijamo vrednote domoljubja, enakih možnosti, tovarištva, poguma in vztrajnosti.

Ta sporočila bodo obiskovalci spoznali tudi z našim delovanjem in  sicer 22. maja od 10. do 18. ure, ko bomo vrata odprli za obiskovalce.

Programi aktivnosti v vojašnicah

 22. maj

  LOKACIJE VOJAŠNIC

Ob Dnevu SV, 15. maja, pa bomo letos namenili pozornost sami sebi, svojim sodelavcem in krepitvi medsebojnih odnosov. Praznovali bomo sproščeno brez protokolarnih nalog ob družabnih in športnih srečanjih sodelavk in sodelavcev ter njihovih družinskih članov. Druženja bodo potekala od  9.00 do 15. ure v vojašnicah Kranj, Cerklje ob Krki, General Maister Maribor, Franc Rozman Stane, 26. oktober Vrhnika.

Sklop dejavnosti letošnjega praznovanja bomo zaključili 27. maja ob 19. uri v slovenski filharmoniji , s koncertom Orkestra SV in slovenskim komornim zborom ter mladinskim zborom RTVSLO.

 

Flash is required!

Radijski oglas - Petra Majdič