Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

04.06.2013

Slovenska vojska dobrodelno teče – 10 krogov za 10 nasmehov

Od petka, 31. maja, do nedelje, 9. junija, v organizaciji Športno-humanitarnega društva Vztrajaj – Never give up poteka humanitarni projekt 10 krogov za 10 nasmehov.

Pobudnik projekta 10 krogov za 10 nasmehov je višji vojaški uslužbenec Matej Markovič, pripadnik Slovenske vojske, ki danes že peti dan zapovrstjo teče maratonsko razdaljo. Vsak dan v drugem kraju se mu med 16. in 21. uro pridružijo sodelavci iz Slovenske vojske in ostali dobrodelni tekači ter z njim odtečejo kakšen kilometer, ob tem pa se udeležijo še spremljevalnih družabnih dogodkov.
Slovenska vojska letošnji dobrodelni projekt podpira tudi s svojimi športnimi reprezentancami; svojo udeležbo na teku so za sredo, soboto in nedeljo napovedali pripadniki in pripadnice atletske in padalske reprezentance Slovenske vojske.
Vabljeni vsi, da se dobrodelnemu druženju pridružite v katerem izmed slovenskih krajev in s tem v dobrodelni mozaik prispevate svoj košček za 10 socialno šibkejših družin. Med njimi se sredstva zbirajo tudi za pripadnico Slovenske vojske – mamico, ki sama preživlja tri majhne otroke, njen dohodek pa komaj zadošča za golo preživetje.


Danes popoldne lahko dobrodelno tečete ali se zgolj družite v Novem mestu, v sredo, 5. junija, na Ptuju, v četrtek, 6. junija, v Novi Gorici, v petek, 7. junija, v Kopru, v soboto, 8. junija, v Kranju, zaključek 10-dnevne poti pa bo v nedeljo, 9. junija, v Ljubljani.


Več informacij o dobrodelnem projektu, lokacijah in urah lahko najdete na spletni strani www.nevergiveup.si/our-mission/10-krogov-za-10-nasmehov-2013.

Fotografije: NGU