Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

05.11.2013

Slovenska vojska bo izjemnim otrokom pomagala narediti prve korake na njihovi poti v lepšo prihodnost

Slovenska vojska pogosto prisluhne potrebam tistih, ki jim življenje ne prizanaša. Tokrat so se vojakov in vojakinj dotaknile zgodbe izjemnih otrok – malih borcev, ki nas naučijo, kako ceniti male stvari in kako se zanje boriti, otrok s cerebralno paralizo, katerih razvoj in napredek sta v veliki meri odvisna od pomoči strokovnjakov.

Letošnji tradicionalni božično-novoletni koncert Orkestra Slovenske vojske, ki bo v ponedeljek, 16. decembra, ob 20. uri v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani, bo zato namenjen pomoči društvu Vesele nogice. Častni pokrovitelj koncerta je predsednik Republike Slovenije in vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor.

Ves izkupiček od kart, ki so po ceni 12 evrov od 15. novembra dalje na voljo na vseh prodajnih mestih Cankarjevega doma, bo Slovenska vojska namenila Društvu za pomoč osebam z motnjami v razvoju Vesele nogice, saj želi malim borcem in njihovim staršem pomagati na težki poti do doseganja čim večje stopnje samostojnosti. Društvo Vesele nogice je za namen te dotacije odprlo poseben TRR št. SI56 06000-1100254033. Vojaki in vojakinje upajo, da bo koncertu prisluhnilo čim več poslušalcev, saj bodo na ta način društvu lahko namenili več sredstev za dosego najpomembnejših ciljev: otrokom zagotoviti tako potrebne terapije v bližini kraja bivanja in možnost strnjenih terapij večkrat letno kot tudi potrebne pripomočke za omogočanje razvoja, staršem z druženjem in samopomočjo pomagati, da sprejmejo otrokovo drugačnost in mu omogočijo čim lepše otroštvo ter družinam njihovih članov pomagati premagovati socialne stiske.

Vse, ki se bodo odločili, da z nakupom vstopnice pomagajo k uspešnosti tega dobrodelnega projekta, bo Orkester Slovenske vojske popeljal v zgodbe muzikalov Gershwina in Schönberga, očaral z otroško igrivostjo Appermonta ter razveselil z znanimi slovenskimi popevkami. Z orkestrom bodo sodelovali mladi nadarjeni solisti, ki že zdaj prodirajo na svetovne odre, so dobitniki številnih mednarodnih nagrad in bodo tokrat nastopili v vlogah iz muzikalov Porgy and Bess, Miss Saigon in Les Misérables, in sicer Nuška Drašček Rojko, vsestranska umetnica, ki jo med drugim odlikuje odmevna evropska turneja s svetovno znano sopranistko Ano Netrebko in Orkestrom Slovenske filharmonije, Nina Dominko, gostujoča sopranistka ljubljanske Opere, dobitnica študentske Prešernove nagrade Akademije za glasbo leta 2011 in Domen Križaj, ki je bil z žametnim glasom v okviru projekta Young Singers Project med 400 pevci izbran za vlogo v Verdijevem Don Carlosu na letošnjem salzburškem poletnem festivalu. Program bosta s svojim nastopom dodatno obogatila pevca Jan Plestenjak in Marcos Fink. 

Z nakupom vstopnice in ogledom koncerta lahko skupaj s Slovensko vojsko male borce popeljete k lepši prihodnosti.

> Plakat - PDF

> PROGRAM KONCERTA - PDF