Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

21.04.2015

Slovenija – gostiteljica nacionalnih vojaških predstavnikov pri Zavezniškem poveljstvu za operacije

Nacionalni vojaški predstavniki pri Zavezniškem poveljstvu za operacije (Allied Command Operations) vsako leto obiščejo eno izmed držav članic. Letos so med ponedeljkom, 20., in petkom, 24. aprilom, na obisku v Sloveniji, kjer bodo spoznali naše politične, obrambne in vojaške strukture.

Prvi dan delovnega obiska so obiskali parlament, kjer so se srečali s predstavniki Odbora za obrambo Državnega zbora RS, v nadaljevanju pa se bodo seznanili s slovenskim obrambnim sistemom in Slovensko vojsko.
Zavezniško poveljstvo za operacije, s sedežem v belgijskem Monsu, je eno izmed dveh strateških poveljstev Nata, odgovorno za vse vojaške operacije Zavezništva.
 
Fotografije: desetnik Boštjan Pogorevc, Kabinet načelnika Generalštaba Slovenske vojske

Izmenjava darila – generalmajor dr. Andrej Osterman, načelnik Generalštaba Slovenske vojske, in kapitan Frank Sijtsma, predstavnik NMR-ešalona.

Prihod v parlament.

Voden ogled je v Državnem zboru vodila Gordana Varnbec iz Službe za odnose z javnostmi.

Ogled prejetih daril v parlamentu.

Ogled začetka redne seje v parlamentu z galerije.

Podpredsednik OO DZ Marjan Dolinšek med izrekom dobrodošlice.

Med predstavitvijo delovanja OO DZ.

Prihod na Ministrstvo za obrambo.

V uvodu je Slovensko vojsko predstavil brigadir mag. Bojan Pograjc, pomočnik načelnika Generalštaba Slovenske vojske in načelnik Združenega sektorja za strateško planiranje.

Kapitan Frank Sijtsma, predstavnik NMR-ešalona, je brigadirju mag. Bojanu Pograjcu, pomočniku načelnika Generalštaba Slovenske vojske in načelniku Združenega sektorja za strateško planiranje, podelil kovanec v imenu celotne skupine.

Udeleženci obiska.